Գլխավոր էջ Առողջապահությունն աշխարհում Օգտակար և ոչ օգտակար մթերքները ուղեղի աշխատանքի համար

Օգտակար և ոչ օգտակար մթերքները ուղեղի աշխատանքի համար

561
0

Բժշկության և առողջության բնագավառի փորձագետները պնդում են, որ ոչ պատշաճ սննդակարգը կարող է բացասաբար ազդել մարդու ուղեղի աշխատանքի վրա: Մասնագետները նշել են առավել վնասակար և օգտակար մթերքները կենտրոնական նյարդային համակարգի հիմնական օրգանիզմի բնականոն գործունեության համար:

Մասնագետների կարծիքով մարդու օրական սննդի մեջ պետք ներառել այնպիսի մթերքներ, ինչպիսին են  բանջարեղենը, թարմ հատապտուղները, ընդեղենը, ձիթապտղի յուղը, ծովամթերքը և յուղոտ ձկները: Դրանց օգտագործումը կօգնի պահպանել ուղեղի բնականոն գործունեությունը:

Գլխուղեղի և այլ օրգան-համակարգերի  ճիշտ կենսագործունեությունը ապահովելու համար պետք է կրճատել աղի քանակային օգտագործումը, կարմիր մսի, տապակած սննդամթերքի  առկայությունը ամենօյա սննդում: Նրանց սպառումը պետք է հասցվի նվազագույնի, բայց խորհուրդ չի տրվում ամբողջովին հրաժարվել դրանից, որպեսզի խուսափեք առողջական խնդիրներից:

ԹՈՂՆԵԼ ՊԱՏԱՍԽԱՆ

Խնդրում ենք մուտքագրել Ձեր մեկնաբանությունը
Խնդրում ենք մուտքագրել ձեր անունը այստեղ