Բժշկության և առողջության բնագավառի փորձագետները պնդում են, որ ոչ պատշաճ սննդակարգը կարող է բացասաբար ազդել մարդու ուղեղի աշխատանքի վրա: Մասնագետները նշել են առավել վնասակար և օգտակար մթերքները կենտրոնական նյարդային համակարգի հիմնական օրգանիզմի բնականոն գործունեության համար:
Մասնագետների կարծիքով մարդու օրական սննդի մեջ պետք ներառել այնպիսի մթերքներ, ինչպիսին են բանջարեղենը, թարմ հատապտուղները, ընդեղենը, ձիթապտղի յուղը, ծովամթերքը և յուղոտ ձկները: Դրանց օգտագործումը կօգնի պահպանել ուղեղի բնականոն գործունեությունը:
Գլխուղեղի և այլ օրգան-համակարգերի ճիշտ կենսագործունեությունը ապահովելու համար պետք է կրճատել աղի քանակային օգտագործումը, կարմիր մսի, տապակած սննդամթերքի առկայությունը ամենօյա սննդում: Նրանց սպառումը պետք է հասցվի նվազագույնի, բայց խորհուրդ չի տրվում ամբողջովին հրաժարվել դրանից, որպեսզի խուսափեք առողջական խնդիրներից: