Զարմանալի չէ, որ մեծամասնության համար առավոտը սկսվում է մի բաժակ անուշաբույր սուրճով: Այս տիպի մարդկանց համար առանց սուրճի օրը սովորաբար հոգնեցուցիչ է և ձանձրալի:
Սուրճ խմելու պատճառները բազմազան են.
Սուրճը հակաօքսիդանտների աղբյուր է:
Մրգերի և բանջարեղենի օգտակար հատկությունների մասին գիտեն բոլորը: Այնուամենայնիվ, ապացուցված է, որ սուրճը պարունակում է ավելի շատ հակաօքսիդիչներ քան միրգն ու բանջարեղենը:
Սուրճը հանգստացողների դեղամիջոցների հիանալի այլընտրանք է:
Կորեայի գիտնականները պնդում են, որ սուրճի հոտը ակտիվացնում է ուղեղի բջիջները և նպաստում դրանց ճիշտ աշխատանքին:
Սուրճը ի վիճակի է հեշտացնել Պարկինսոնի հիվանդությամբ տառապող մարդկանց կյանքը:
Այս մասին փաստում է 2012-ին իրականացված Science Daily- ի գիտական աշխատությունը: Մարդիկ, ովքեր տառապում են Պարկինսոնի հիվանդությամբ, բայց պարբերաբար սուրճ են խմում, փոքրիշատե կարողանում են վերահսկել իրենց մարմինը:
Այն կարող է դրական ազդեցությունունենալ լյարդի վրա:
Այս փաստը ապացուցողական դարձնելու համար ավելի քան 22 տարվա ընթացքում հետազոտվել է 120 հազար մարդ: Երկար հետազոտության արդյունքների համաձայն, պարզվել է, որ այն մարդիկ, ովքեր ամեն օր գոնե մեկ բաժակ սուրճ են օգտագործում, նրանց շրջանում ավելի իչ է լյարդի ցիռոզով հիվանդանալու հավանականությունը:
Օգտակար է մարզիկների համար:
Կոֆեինը օգնում է խթանել ճարպերի փախարկմանը էներգիայի: 8. Բարձրացնում է շաքարախտ չստանալու հավանականությունը:
Սուրճը երջանկության աղբյուր է:
Ըստ որոշ ամերիկյան ուսումնասիրությունների ՝ սուրճի սիրահարները 10% -ով ավելի քիչ են ընկճվում, քան նրանք, ովքեր ընդհանրապես չեն սիրում:
Նյութի աղբյուրը՝