Դարչինը համարվում է լավագույն միջոց քաշ կորցնելու համար: Պարզապես մի պտղունց դարչին սուրճի կամ մածունի հետ, թխած խնձորների կամ դդմի շիլայի, և ձեր նյութափոխանակությունը զգալիորեն բարելավվում է:
Այս համեմունքը ոչ միայն հրուշակեղենի և տաք ըմպելիքների համար հիանալի համային գործոն է, այլ նաև ընդհանուր ամրապնդող միջոց, որը իջեցնում է արյան շաքարի մակարդակը:
«Ցուրտ եղանակին, երբ ինֆեկցիաների սեզոնը սկսում է, խորհուրդ է տրվում ուտեստներն ու աղանդերները համամեմել դարչինով, քանի որ այն հակաբակտերիալ, հակաբորբոքային հատկություններ ունի և իջեցնում է արյան մեջ խոլեստերինի քանակը: Սա սեզոնային հիվանդությունների գերազանց կանխարգելում է, և բացի այդ ՝ նաև սրտի կաթվածի, ինսուլտի», — ասում է բժիշկը:
Մասնագետները նշել են, որ դարչինի հոտը խթանում է ուղեղի աշխատանքը, բարելավում հիշողությունը: Հետևաբար, աշխատանքային օրվա ընթացքում մի բաժակ սուրճը դարչինով հիանալի գաղափար է: