Բուսական սնունդն օգնում է լրացնել տարբեր վիտամինների և հանքանյութերի պակասը օրգանիզմում: Դրանք մեծ քանակությամբ մանրաթելեր և հակաօքսիդիչներ են պարունակում:
Ուսումնասիրությունները ցույց են տալիս, որ թարմ մրգերով և բանջարեղեններով հարուստ դիետաները ամենաարդյունավետն են քաղցկեղի կանխարգելման և կյանքի երկարացման համար: Բժիշկները խորհուրդ են տալիս օրական առնվազն 0,5 կիլոգրամ բուսական սնունդ ընդունել: Ընդհանրապես, մրգերն ու բանջարեղենները պետք է կազմեն առողջ սննդակարգի մոտ մեկ երրորդը:
Մասնագետները խորհուրդ են տալիս մենյուում ներառել տարբեր գույների մրգեր և բանջարեղեն: Բանն այն է, որ յուրաքանչյուր պտուղ ունի իր կազմը և սննդային արժեքը: Եվ դա կապ ունի դրա գույնի վրա: Այսպիսով, կարմիր և նարնջագույն մրգերն ու բանջարեղենը A և C. վիտամինների աղբյուր են: Հետևաբար կարևոր է, որ սննդակարգում առկա են տարբեր տեսակի մրգեր և բանջարեղեններ:
Բացի վիտամիններից, հանքանյութերից և հակաօքսիդիչներից, մրգերը պարունակում են ևս մեկ չափազանց կարևոր բաղադրիչ: Խոսքը մանրաթելի մասին է: Բույսերի մանրաթելերը օգնում են սննդի կլանմանը, բարենպաստ ազդեցություն են ունենում աղիքային շարժունակության վրա և բարելավում դրա մաքրումը:
Նյութի աղբյուրը՝ med2.ru