Խառնաշփոթ, տագնապ, սթրես, թերսնում ու անքնություն: Համաճարակի ֆոնին գրեթե բոլորիս հատուկ իրավիճակ: Միաժամանակ պետք է արձանագրել, որ վերը նշվածներն ընկճում են իմունիտետը: Դիետոլոգ Գայանե Շահխաթունին MedMedia.am-ի առաջարկով առանձնացրել է տասը խորհուրդ, որոնք կօգնեն ամուր պահել դիմադրողականությունը:
1.Դրսում պարտադիր ձեռնոց ու դիմակ կրելը, ապահով լինելու զգացողություն կստեղծի, արդյունքում նյարդերը հանգիստ կլինեն,
2.Անընդհատ, կում-կում և շատ ջուր խմելը կօգնի ինչպես օրգանիզմին, այնպես էլըմպանը մաքուր պահել,
3.Պետք է սնվել գրագետ, ռացիոնից հանելով բոլոր սինթետիկ սնուննդները (երշիկ, պահածո, շաքար, սպիտակ խմոր, չպսեր ու աչագ սնունդ), փոխարենն ուտել շատ բանջարեղեններ, լոբազգիներ, ձու կաթնամթերք,
4.Քնել շուտ և 8 ժամից ոչ քիչ,
5.Պետք չէ մոռանալ նաև ֆիզիկական ակտիվության մասին,
6.Բնության գրկում հաճախ լինելն ու հանգստանալը ևս շատ օգտակար է,
7.Հաճախ (թեկուզ զանգով) դրական և սիրելի մարդկանց հետ շփումը շատ արդյունավետ կանրադառնա,
8.Հաճելի երաժշտությունն ու ու լավ ֆիլմերը դրական էներգիայի աղբյուր են,
9.Շատ ժպտալն ու հաճաոյախոսությունները լավագույն ռելաքսն են,
10.Բժշկի հետ խորհրդակցելով կարելի է դիմադրողականաությունը բարձրացնող վիտամինները նույնպես լավ որոշում են: