Իր մեջ պարունակվող սննդանյութերի և օգտակար տարրերի շնորհիվ ավոկադոն դարձել է շատերի խոհանոցի հիմնական բաղադրիչը։
Ձեր ուշադրությանն ենք ներկայացնում ավոկադոյի ամենաօգտակար բաղադրիչները և պատճառներ այն սննդակարգում ներառելու համար։
1.Հակաբորբոքային հատկություններ
Ավոկադոն հարուստ է հակաբորբոքային հատկություններով։ Այն օմեգա-3 ճարպաթթուների, բուսական հորմոնների լավագույն աղբյուրն է։ Ավոկադոյի մեջ առկա ճարպերը եզակի են, որոնք օգնում են բարելավել հոդերի վիճակը։
2․Օգնում է նիհարել
Ավոկադոյի ամենահայտնի առավելությունն այն է, որ օգնում է նվազեցնել քաշը։ Հարուստ սննդային մանրաթելերի շնորհիվ ավոկադոն օգնում է շատ ավելի երկար պահպանել հագեցվածության զգացումը։ Այս մթերքի 100 գրամում պարունակվում է 7 գրամ սննդային մանրաթելեր, ինչի շնորհիվ ավոկադոն համարվում է շատ օգտակար դիետիկ մթերք և օգնում է պայքարել ավելորդ կիլոգրամների դեմ։
3.Կարգավորում է արյան ճնշումը
Ավոկադոն հանքանյութերի, հատկապես կալիումի և նատրիումի լավ աղբյուր է, որոնք կայուն են պահում արյան ճնշումը ինչն էլ օգնում է կանխել սրթի կաթվածի կամ ինսուլտի վտանգը։
5․Բարելավում է տեսողությունը
Ավոկադոն լի է հակաօքսիդանտներով և բետա-կարոտինով, որոնք օգտակար են տեսողության համար։ Մեծ քանակությամբ վիտամին A-ի շնորհիվ էլ օգնում է նվազեցնել մակուլյար դեգեներացիայի ռիսկը, որը զարգանում է ծերանալու հետ։
6.Անհրաժեշտ է հղիության ժամանակ
Ավոկադոն ֆոլաթթվի լավ աղբյուր է։ Հղի կանայք պտղի առողջ զարգացման և վիժման վտանգը նվազեցնելու համար պետք է ներառեն իրենց սննդակարգում։
7.Պահպանում է մաշկի փայլը
Ավոկադոն կարող է բնական միջոց լինել ծերացման նշանների դեմ պայքարելու համար։ Այն հագեցած է հակաօքսիդանտներով, ինչպիսիք են C և E վիտամինները,որոնք օգնում են մաշկը պահպանել ազատ ռադիկալների վնասից։