Գլխավոր էջ Նորություններ Ինչպե՞ս թարմ պահել մթերքն ամռանը

Ինչպե՞ս թարմ պահել մթերքն ամռանը

26
0

Պատշաճ պահեստավորում և հրաժարում շատ մթերք գնելու սովորությունից՝ այս սկզբունքների պահպանումը հնարավորություն է տալիս  ամռանը միշտ թարմ բանջարեղեն ուտել: Այս մասին ասել է «Պերեկրյոստոկ» էքսպրես առաքման ծառայության օպերատիվ բաժնի ավագ մենեջեր Յուլիա Լեմեշևան, գրում է «Փրայմ» պարբերականը։

Նրա խոսքով՝ հատապտուղները թարմ պահվում են ընդամենը երեք օր: «Դուք կարող եք երկարացնել ժամկետը՝ օգտագործելով մեծ տարաներ, դրա մեջ գտնվող հատապտուղները տեղադրվում են սառնարանում և իրար չեն դիպչում:  Մրգերն ու հատապտուղները պահելուց առաջ ավելի լավ է չլվանալ, քանի որ ջուրն արագացնում է դրանց փչանալու գործընթացը»,- նշել է փորձագետը։

Նա խորհուրդ է տալիս բանջարեղենն առանձին պահել մրգերից և հատապտուղներից: «Որոշ մրգեր արտանետում են էթիլեն, որը թույլ է տալիս քաղելուց հետո հասունանալ, դա բացասաբար է անդրադառնում նաև մոտակայքում գտնվող բանջարեղենի վրա, նշել է նա:

Ծաղկակաղամբը կարելի է բաժանել մասերի, դնել տարայի մեջ և վրան ցանել խոշոր աղ։ Այս մեթոդը մեկ շաբաթ թարմ կպահի մթերքը: Լեմեշևան նշել է, որ կարտոֆիլը պետք է պահել բանջարեղենի տուփի մեջ՝ հեռու սոխից ու սխտորից, որպեսզի չծլեն։

Կարևոր է քիչ գնել, որպեսզի հետո սնունդը դեն չգցենք, ասել է նա:

 

 

ԹՈՂՆԵԼ ՊԱՏԱՍԽԱՆ

Խնդրում ենք մուտքագրել Ձեր մեկնաբանությունը
Խնդրում ենք մուտքագրել ձեր անունը այստեղ