Որոշ դեղեր չի կարելի համատեղել սննդի որոշ տեսակների հետ: Այս մասին ֆեյսբուքյան իր էջում տեղեկացնում է թոքաբան Նունե Ազիզյանը:
Մասնավորապես՝
հակաբիոտիկներ խորհուրդ չի տրվում օգտագործել կաթնամթերքի, թթու սննդի, կիտրոնի հետ, քանի որ նրանք իջեցնում են հակաբիոտիկների ազդեցությունը:Ասպիրինի ազդեցությունը նվազեցվում է կաթնամթերքի հետ օգտագործման ժամանակ, իսկ թթու, կծու սննդի հետ օգտագործելիս ուժեղանում է ասպիրինի բացասական ազդեցությունը ստամոքսի լորձաթաղանթի վրա:Հակակոագուլյանտները խորհուրդ չի տրվում օգտագործել ճարպային սննդի, հետ:Միզամուղների նշանակման ժամանակ անհրաժեշտ է օգտագործել կալիում պարունակող սնունդ՝ բազուկ, խնձոր, ծիրան, կարտոֆիլ:Խոլեստերինի իջեցման համար նշանակվող ստատինները չի կարելի օգտագործել ցիտրուսների հետ: