Կան բազմաթիվ գործոններ, որոնք ազդում են ոսկորների և հոդերի առողջության վրա: Սնունդը այդ գործոններ մեջ վերջին տեղը չէ, զբաղեցնում ։ Ճիշտ սննդակարգը նպաստում է մեր կյանքի բարելավմանը, և պահպանում է ներքին օրգանները, ոսկորներն ու մկանները։ Ոչ բալանսավորված սննդակարգին գումարած ոչ օգտակար սնունդը շատ վատ կարող են անդրադառնալ մեր առողջության վրա առաջ քաշելով լուրջ խնդիրներ։ Շատ կարևոր է իմանալ և խուսփել այն սննդակարգի օգտագործումից, որը վնասում է մեր առողջությանը։
Գազավորված ըմպելիք
Գազավորված ըմպելիքները պարունակում են մեծ քանակությամբ ֆոսֆորական թթու։ Ֆոսֆորական թթուն խանգարում է կալցիումի յուրացմանը օրգանիզմի կողմից։
Սուրճ
Ոչ ոք չի ասում, որ հրաժարվեք ձեր սիրելի ըմպելիքից։ Բայց 1 օրվա ընթացքում 3 բաժակից ավելն անթույլատրելի է։ Սուրճը իր մեջ պարունակում է քսանթին, որը պարզապես լվանում է կալցիումը օրգանիզմից։ Չե՞ք նկաել, որ թունդ սուրճից հետո հաճախ եք գնում զուգարան։ Ահա հենց այդպես էլ դուրս է գալիս կալցիումը օրգանիզմից։
Կերակրի աղ
Աղը իր մեջ պարունակում է նատրիում , որը նույնպես նպաստում է օրգանիզմից կալցիումի կորստին։
Հեղինակ՝ Հասմիկ Չոբանյան
Աղբյուր՝ Med2.ru