Կորոնավիրուսային վարակով հիվանդացած մարդկանց տվյալների վերլուծությունը գիտնականներին օգնել է պարզել, որ եվրոպական ծագում ունեցող անձինք երեք անգամ ավելի հաճախ են բախվում հիվանդության ժամանակ համի եւ հոտառության կորստին, քան այլ էթնիկ խմբերը: Հայտնում է ToDay News Time պարբերականը։
Նման եզրահանգման են եկել գիտնականները՝ ուսումնասիրելով Եվրոպական և ասիական ծագում ունեցող անձանց առողջական խնդիրները։ Ընդհանուր առմամբ, գիտնականները վերլուծել են 42 գիտական աշխատանքների տվյալները, որոնցում ուսումնասիրվել են ավելի քան 23 000 հիվանդների հիվանդության պատմություններ: «Միանգամայն հավանական է, որ ստացված տարբերությունները կապված չեն կորոնավիրուսի մուտացիաների հետ։ Ամենահավանական պատճառը կարող է լինել տարբեր ազգությունների միջեւ գենետիկ տարբերությունը», — պատմել են փորձագետները։
Պարզվել է, որ կորոնավիրուսային վարակով վարակված մարդկանց հիմնական հատկանիշներն են կրծքավանդակի ցավը, տենդը, ինչպես նաեւ հոտերը եւ համը տարբերելու ունակության կորուստը: Ասիական ծագում ունեցող անձանց, ինչպես նաեւ աֆրիկացի բնակիչների վիրուսի ախտանշանների ախտահարման դեպքում մարդկանց մոտ երեք անգամ քիչ է հանդիպում եղել։ Այդ էթնիկ խմբերի բնակչության միայն 6-ից մինչեւ 15 տոկոսը բախվել է ճաշակի եւ հոտառության կորստին, մինչդեռ եվրոպական ծագում ունեցող եվրոպացիները եւ ամերիկացիները տառապում էին հոտառության եւ ճաշակի կորստի 38-43% դեպքերում:
Աղբյուրը՝ Armdaily.am