Վստահաբար կարող ենք փաստել, որ սմբուկն այս շրջանում ամենպահանջված բանջարեղեններից է: Դրանով պատրաստված աղցաններն ու ուտեստնեը զարդարում են ցանկացած սեղան: Այս համատեքստում MedMedia.am-ը ներկայացնում է այս համեղության առողջարար հատկությունները:
— Սմբուկը հարուստ է սննդարար նյութերով
— Այս բանջարեղենի կալորիականությունը բավական ցածր է՝ 100 գրամում 25 կիլոկալորիա է պարունակում, 3 գրամ բջջանյութ, 1 գրամ սպիտակուց, C, К վիտամիններ
— Սմբուկը մեծ քանակով հակաօքսիդանտներ է պարունակում
— Այն խորհուրդ է տրվում ավելորդ քաշ ունեցող մարդկանց: Սմբուկն օգնում է երկար ժամանակ հագեցածության զգացում ունենալ:
— Սմբուկի երկաթի հիանալի աղբյուր է
— Պարունակում է քիչ ածխաջրեր և ճարպեր:
Տաթև Առաքելյան