Ո՞վ չի սիրում հայկական անուշաբույր, հյութեղ, համեղ ու ախորժելի լոլիկը: Տաք լավաշ, համեղ պանիր, թարմ լոլիկ. հագեցնող բրդուճը պատրաստ է: Սակայն պետք է նաև նկատել, որ լոլիկն օգտակար հատկույթուններով «հարուստ» մթերք է, որոնց մասին ստորև ներկայացնում է Medmedia.am-ը:
- Լոլիկը գլյուկոզան վերածում են էներգիայի, օգնում հսկել արյան մեջ շաքարի քանակը, պահպանել արյունատար անոթների էլաստիկությունը:
- Լոլիկը հարուստ է A և C վիտամիններով, ինչպես նաև մի խումբ հակաօքսիդանտներով:
- Օգտակար է ոչ միայն լոլիկը, այլև այն ճաշատեսակները, որոնք պարունակում են լոլիկ:
- Լոլիկն օգտակար է նաև հիշողության հաամար:
- Այն օգնում է ազատվել դեպրեսիայից, լավացնել՝ տրամադրությունը:
- Լոլիկը նաև դիետիկ մթերք է: Այն շատ քիչ կալորիաներ է պարունակում և կարող է օգտագործվել ցանկացած դիետայի դեպքում:
Տաթև Առաքելյան