Գլխավոր էջ Նորություններ Որո՞նք են բալի բուժիչ հատկությունները

Որո՞նք են բալի բուժիչ հատկությունները

233
0

Սրտանոթային հիվանդությունները աշխարհում մահացության գլխավոր պատճառներից են։ Շաքարախտը եւս մեկ սպառնալիք է աշխարհի բնակչության առողջության համար:

Բարեբախտաբար, կան այնպիսի մթերքներ, ինչպիսին բալն է, որոնք կարող են օգնել պայքարել այս հիվանդությունների դեմ, գրում է Food.News-ը։

Մեկ բաժակ (154 գրամ) քաղցր, հում, առանց կորիզների բալը պարունակում է 97 կալորիա, երկու գրամ սպիտակուց, 25 գրամ ածխաջրեր եւ երեք գրամ բջջանյութ: Բացի այդ, բալը հարուստ է C, B եւ K վիտամիններով, կալիումով, պղնձով, մանգանով եւ պոլիֆենոլներով։

Բալը լայնորեն օգտագործվում է հնդկական այլընտրանքային եւ ավանդական չինական բժշկության մեջ՝ արթրիտի եւ հոդատապի բուժման համար:

Դեռեւս 1950-ականներին հետազոտողները պարզել են, որ բալը կարող է օգնել նվազեցնել արթրիտի ախտանիշները եւ նպաստել հոդերի շարժունակության ավելացմանը:

Գիտնականները նաեւ պարզել են, որ բալի օգտագործումը նվազեցնում է բորբոքման մարկերները եւ կարող է օգնել նվազեցնել արթրիտի վտանգը:

Հայտնի է նաեւ, որ բալը օգնում է թեթեւացնել վարժությունների հետեւանքով առաջացած մկանային ցավը, թեթեւացնել արթրիտի ցավը եւ նպաստել ավելի հանգիստ քնին։

Բացի այդ, բալը օգնում է նվազեցնել արյան ճնշումը, արյան մեջ շաքարի մակարդակը, վատ խոլեստերինը եւ տրիգլիցերիդները:

 

 

 

 

ԹՈՂՆԵԼ ՊԱՏԱՍԽԱՆ

Խնդրում ենք մուտքագրել Ձեր մեկնաբանությունը
Խնդրում ենք մուտքագրել ձեր անունը այստեղ