Շատերը հավատում են, որ ձվի դեղնուցը վնասակար է, բայց դա պարզապես միֆ է, պնդում է սննդաբան Նմամի Ագարվալը (Հնդկաստան):
Ըստ NDTV-ի՝ կարծիք կա, որ ձվի դեղնուցի օգտագործումը սրտանոթային հիվանդությունների է հանգեցնում, քանի որ խոլեստերին է պարունակում, որի ավելցուկն արյունատար անոթների աթերոսկլերոզի է հանգեցնում:
Սննդաբանի խոսքով՝ իրականում դեղնուցների դրական հատկություններն ավելի շատ են, քան՝ թերությունները։ Խոլեստերինից բացի, դրանք կենսական կարեւորության վիտամիններ են պարունակում՝ A, D, E, K, B9 եւ B12, ինչպես նաեւ օմեգա-3 չհագեցած ճարպաթթուներ, ինչի շնորհիվ այն նվազեցնում է մարսողական խանգարումների ու տեսողության հետ կապված խնդիրների վտանգը։
Սննդաբանը խորհուրդ է տալիս խաշած ձվի դեղնուցն ուտել ավոկադոյի հետ։ Նա կարծում է, որ այդպիսի սննդարար եւ համեղ ուտեստը կարող է օրվա հիանալի սկիզբ կամ օգտակար թեթեւ ուտեստ ցերեկվա համար;