Ֆրանսիայի Մոնպելյեի համալսարանի հետազոտողների խումբը հայտնաբերել է կորոնավիրուսը «սպանող» մթերքը: Այս մասին հայտնում է Լենտան՝ հղում անելով The Sun-ին:
Ըստ ուսումնասիրության հեղինակների՝ այդ մթերքը կաղամբ է: Գիտնականները պարզել են, որ կաղամբի տարբեր տեսակներ հայտնի են այն երկրներում, որտեղ կորոնավիրուսից մահացության մակարդակը ցածր է եղել: Օրինակ՝ Գերմանիայում և Հարավային Կորեայում COVID-19-ից մահացությունը զգալիորեն ցածր է:
Նշվում է, որ կաղամբը պարունակում է նյութեր, որոնք խոչընդոտում են կորոնավիրուսի ծանր ընթացքին: Այսպես, թթու դրած կաղամբի մեջ կան հակաօքսիդիչներ, որոնք ուժեղացնում են օրգանիզմի պաշտպանությունը պաթոգեններից: