Գլխավոր էջ Գլխավոր Ինչո՞ւ է սոխն այդքան կարևոր

Ինչո՞ւ է սոխն այդքան կարևոր

712
0

Արդյոք կարելի՞ է համեղ ու օգտակար ապուր եփել առանց սոխի: Ոմանք ապուրից առանձնացնում են սոխն ու հրաժարվում ուտել, բայց իզուր՝ այն անչափ օգատկար է: MedMedia.am-ը հենց այդ հատկությունները կներկայացնի սորև:

1․Սոխը լավացնում է արյան շրջանառությունը և կարգավորում է զարկերակային ճնշումը։

2․Իր մեջ պարունակվող ալլիինի հաշվին սոխը հակազդում է արյան մեջ թրոմբների գոյացմանը:

3․Սոխն ունի նաև միզամուղ հատկություն։

4․Հարուստ է B և E վիտամիններովմագնեզիումովֆոսֆորով և բջջանյութով։

5․ Սոխը շատ հարուստ է ծծումբով, ինչն էլ մթերքի ամենաօգտակար բաղադրիչներից էքանի որ հենց նա է օգնում հակազդել ինֆեկցիաներին՝  գրիպֆարինգիտբրոնխիտ և այլն։

Եվ մի շատ կարևոր հանգամանք. որպեսզի սոխ ուտելուց հետո բերանից տհաճ հոտ չգապետք է պարզապես ուտելուց հետո մի բաժակ ջուր խմել։

ԹՈՂՆԵԼ ՊԱՏԱՍԽԱՆ

Խնդրում ենք մուտքագրել Ձեր մեկնաբանությունը
Խնդրում ենք մուտքագրել ձեր անունը այստեղ