Արդյոք կարելի՞ է համեղ ու օգտակար ապուր եփել առանց սոխի: Ոմանք ապուրից առանձնացնում են սոխն ու հրաժարվում ուտել, բայց իզուր՝ այն անչափ օգատկար է: MedMedia.am-ը հենց այդ հատկությունները կներկայացնի սորև:
1․Սոխը լավացնում է արյան շրջանառությունը և կարգավորում է զարկերակային ճնշումը։
2․Իր մեջ պարունակվող ալլիինի հաշվին սոխը հակազդում է արյան մեջ թրոմբների գոյացմանը:
3․Սոխն ունի նաև միզամուղ հատկություն։
4․Հարուստ է B և E վիտամիններով, մագնեզիումով, ֆոսֆորով և բջջանյութով։
5․ Սոխը շատ հարուստ է ծծումբով, ինչն էլ մթերքի ամենաօգտակար բաղադրիչներից է, քանի որ հենց նա է օգնում հակազդել ինֆեկցիաներին՝ գրիպ, ֆարինգիտ, բրոնխիտ և այլն։
Եվ մի շատ կարևոր հանգամանք. որպեսզի սոխ ուտելուց հետո բերանից տհաճ հոտ չգա, պետք է պարզապես ուտելուց հետո մի բաժակ ջուր խմել։