Գլխավոր էջ Օրվա թեման Թութ՝ ոչ միայն համեղ, այլ նաև օգտակար

Թութ՝ ոչ միայն համեղ, այլ նաև օգտակար

1208
0

Թութ ուտելն ու հավաքելը  հայերիս համար արարողակարգ է: Ո՞վ չի սիրում հյութեղ, համեղ ու քաղցր թութ:

Պարզվում է, որ թութը նաև շատ օգտակար հատկություններ ունի, որոնց մասին ստորև կպատմի MedMedia.am-ը:

  1. Թութը նպաստում է արյունաստեղծ օրգանների բնականոն աշխատանքին
  2. Այն հրաշալի միջոց է նաեւ հղի կանանց եւ երեխաների համար, որովհետեւ մեծ քանակությամբ ֆոսֆոր է պարունակում։
  3. Թթի 100 գրամում պարունակվում է 0.7 գ. սպիտակուցներ, 0.4 գ. ճարպեր, 1.8 գ. ածխաջրեր, 0.8 գ. խեժ, 82.6 գ. ջուր և 50.5 կկալ:
  4. Բացի այդ, այն հարուստ է մեծ քանակությամբ վիտամիններով (АВ1-В6, В9, ЕСК)
  5. Քիչ  չեն նաև միկրոտարը՝ մանգան, երկաթ, ցինկ, պղինձ, սելեն
  6. Պարունակում է մակրոտար՝ կալցիում, կալիում, նատրիում, մագնեզիում, ֆոսֆոր:

Տաթև Առաքելյան

ԹՈՂՆԵԼ ՊԱՏԱՍԽԱՆ

Խնդրում ենք մուտքագրել Ձեր մեկնաբանությունը
Խնդրում ենք մուտքագրել ձեր անունը այստեղ