Թութ ուտելն ու հավաքելը հայերիս համար արարողակարգ է: Ո՞վ չի սիրում հյութեղ, համեղ ու քաղցր թութ:
Պարզվում է, որ թութը նաև շատ օգտակար հատկություններ ունի, որոնց մասին ստորև կպատմի MedMedia.am-ը:
- Թութը նպաստում է արյունաստեղծ օրգանների բնականոն աշխատանքին
- Այն հրաշալի միջոց է նաեւ հղի կանանց եւ երեխաների համար, որովհետեւ մեծ քանակությամբ ֆոսֆոր է պարունակում։
- Թթի 100 գրամում պարունակվում է 0.7 գ. սպիտակուցներ, 0.4 գ. ճարպեր, 1.8 գ. ածխաջրեր, 0.8 գ. խեժ, 82.6 գ. ջուր և 50.5 կկալ:
- Բացի այդ, այն հարուստ է մեծ քանակությամբ վիտամիններով (А, В1-В6, В9, Е, С, К)
- Քիչ չեն նաև միկրոտարը՝ մանգան, երկաթ, ցինկ, պղինձ, սելեն
- Պարունակում է մակրոտար՝ կալցիում, կալիում, նատրիում, մագնեզիում, ֆոսֆոր:
Տաթև Առաքելյան