Գլխավոր էջ Նորություններ Մի բուռ վիտամին` 100 գրամ պղպեղում

Մի բուռ վիտամին` 100 գրամ պղպեղում

559
0

Շատ լավ  գիտենք, որ առողջ լինելու համար կարևոր է բնական սնունդը: Սա հաշվի առնելով MedMedia.am-ը ներկայացնում է թարմ պղպեղի օգտակար հատկությունները:

  1. Կծու կարմիր պղպեղը պարունակում  է A և C վիատմիններ, շաքար, սպիտակուց և հանքանյութեր:
  2. Ամենահայտնի կծու պղպեղներից մեկը` չիլին, նպաստում է կալորիաների այրմանը. այն խորհուրդ է տրվում նիհարել ցանկացողներին:
  3. Կարմիր կծու պղպեղում պարունակվող ալկալոիդները նպաստում են օրգանիզմում սերոտոնինի սինթեզին, ինչի ազդեցությամբ ուրախության զգացողություն է առաջանում:
  4. Բանջարեղենի պղպեղները, որոնց նաեւ անվանում են բուլղարական (չնայած որեւէ կապ չկա այդ երկրի հետ) պարունակում են մեծաքանակ B1, B2, PP վիտամիններ։
  5. Հատկապես կանաչ պղպեղը վիտամին C-ի առատ աղբյուր է
  6. Դեղին, կարմիր, նարնջագույն պղպեղները հարուստ են բետտա-կարոտինով
  7. Սիրտ-անոթային հիվանդությունների դեպքում քաղցր պղպեղն անհրաժեշտ է պարտադիր ընդգրկել ամենօրյա սննդակարգում։

ԹՈՂՆԵԼ ՊԱՏԱՍԽԱՆ

Խնդրում ենք մուտքագրել Ձեր մեկնաբանությունը
Խնդրում ենք մուտքագրել ձեր անունը այստեղ