Շատ լավ գիտենք, որ առողջ լինելու համար կարևոր է բնական սնունդը: Սա հաշվի առնելով MedMedia.am-ը ներկայացնում է թարմ պղպեղի օգտակար հատկությունները:
- Կծու կարմիր պղպեղը պարունակում է A և C վիատմիններ, շաքար, սպիտակուց և հանքանյութեր:
- Ամենահայտնի կծու պղպեղներից մեկը` չիլին, նպաստում է կալորիաների այրմանը. այն խորհուրդ է տրվում նիհարել ցանկացողներին:
- Կարմիր կծու պղպեղում պարունակվող ալկալոիդները նպաստում են օրգանիզմում սերոտոնինի սինթեզին, ինչի ազդեցությամբ ուրախության զգացողություն է առաջանում:
- Բանջարեղենի պղպեղները, որոնց նաեւ անվանում են բուլղարական (չնայած որեւէ կապ չկա այդ երկրի հետ) պարունակում են մեծաքանակ B1, B2, PP վիտամիններ։
- Հատկապես կանաչ պղպեղը վիտամին C-ի առատ աղբյուր է
- Դեղին, կարմիր, նարնջագույն պղպեղները հարուստ են բետտա-կարոտինով
- Սիրտ-անոթային հիվանդությունների դեպքում քաղցր պղպեղն անհրաժեշտ է պարտադիր ընդգրկել ամենօրյա սննդակարգում։