Գազար. համեղ, մատչելի և առողջարար: Մթերք, որ մարդկությանը հայտնի է դեռ 12-րդ դարից: Գազարն ունի բազմաթիվ օգտակար հատկություններ, որոնցից մի քանիսը ներկայացնում ենք ստորև.
- 100 գրամ հում գազարը պարունակում է մինչև 9 մգ կարոտին
- Գազարը պարունակում է նաև E, K, B1, B2 , PP, C վիտամիններ կալիում, կոՎալտ, երկաթ, պղինձ, յոդ, ֆոսֆոր, ածխաջրեր
- Գազարն անփոխարինելի դիետիկ մթերք է
- Գազարը և դրա հյութը նպաստում են օրգանիզմի նորմալ աճին, իջեցնում են հիվանդություններով վարակվելու վտանգը
- Այն լավացնում է և «սրում» տեսողությունը, օժանդակում է մտքի և ֆիզիկական զարգացմանը, բարենպաստ է ազդում մաշկի վրա, բարձրացնում է իմունիտետը:
- Գազարը բարելավում է մարսողությունը: Այն պարունակում է մեծ քանակությամբ մանրաթելեր, որոնք նպաստում են աղիների ակտիվության պահպանմանը
- Փոքր երեխաներին օգտակար է առավոտյան և երեկոյան տալ մեկական ճաշի գդալ գազարի հյութ։
Տաթև Առաքելյան