Հավի ձու. թերևս աշխարհում ամենահայտնի ու ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկը: Բայց պետք է նկատել, որ այն համեղ և հասանելի լինելուց, բացի նաև աչքի է ընկնում օգտակար հատկություններով: MedMedia.am-ը Ձեզ է ներկայացնում դրանցից մի քանիսը:
- Հավի ձուն բավականաչափ հարուստ է հատկապես А, В1, В2, В9 (ֆոլաթթու) և Е վիտամիններով, իսկ D վիտամինի բաղադրությամբ միայն ձկան յուղին է զիջում: Օգտակար միներալներից էլ կալցիումը, ֆոսֆորը, յոդը, երկաթը, պղինձն ու կոբալտն են առկա:
- Ձվի սպիտակուցը մարսվում է 98%: Այն հիանալի միջոց է նոր բջիջների առաջացման համար: Հատկապես օգտակար է ուտել նախաճաշին: Օրական 1 ձուն օգնում է նիհարել:
- Եփած ձուն երաշխավորում է, որպեսզի ձեր ոսկորները ամուր լինեն: Ուստի այն պաշտպանում է օստեոպարոզից:
- Ձուն իր մեջ խոլին է պարունակում՝ սուպերսնունդ ուղեղի համար: Այն օգնում է լավացնել հիշողությունը, ստեղծագործ միտքը:
- . Ձուն նվազեցնում է աթերոսկլերոզի առաջացման ռիսկը: