Կանաչ թեյի բաղադրության մեջ կան օգտակար նյութեր, որոնք կանխարգելում են քաղցկեղի հնարավոր զարգացումը։ Ինչպես նշում է РИА Новости-ն՝ միանշանակ կապ կա հաճախակի կանաչ թեյ օգտագործելու և քաղցկեղի առաջացման ռիսկերը նվազեցնելու մեջ։ Եզրահանգումը արվել է 16 հակաքացկեղային բուսական դեղամիջոցների շրջանում։
Պարզվել է, որ կանաչ թեյի գլխավոր բաղադրիչը եղել է Էպիգալոկատեխին (EGCG) բնական հակաօքսիդիչը։ Վերջինս հնարավորություն չի տալիս քաղցկեղի բջիջներին զարգանալ։ Այսուհանդերձ, այս հակաօքսիդիչի դերը մեծանում է միայն կրծքագեղձի քաղցկեղի ժամանակ։
Ասիայի երկրներում կանաչ թեյի օգտագործման չափաբաժինը կազմում է օրական 10 բաժակ։