Շոկոլադ խորհուրդ է տրվում օգտագործել պարբերաբար: Գիտական հետազոտությունների ընթացքում հայտնի է դարձել, որ շոկոլադը ոչ միայն համեղ աղանդեր է, այլ նաև որոշակի հիվանդությունների դեմ պաշտպանության հիանալի միջոց:
Խորհուրդ է տրվում ուտել շոկոլադ աշնանային դեպրեսիայի հնարավոր առաջացման ժամանակահատվածում, քանի որ այն նպաստում է տրամադրության բարձրացմանը: Ամերիկացի գիտնականները պարզել են, որ եթե անտիբիոտիկների հետ միասին շոկոլադ եք օգտագործում, դա կարող է բարելավել աղիքներում միկրոֆլորայի լավացմանը:
Շոկոլադը օգտակար է նաև մտավոր գործունեության և ուղեղի աշխատանքի բարելավման համար: Այս մթերքը պարունակում է հակաօքսիդիչներ և խոչընդոտում է վաղաժամ ծերացմանը:
Պետք է նշել, որ թվարկված առավելությունները վերաբերում են միայն դառը շոկոլադին, քանի որ մյուս տիպի շոկոլադները պարունակում են շաքար և կարող են վտանգավոր լինել առողջության համար:
Նյութի աղբյուրը՝ med2.ru