Գլխավոր էջ Առողջապահությունն աշխարհում Ի՞նչ օգտակար և վնասակար հատկություններ ունի բանանը

Ի՞նչ օգտակար և վնասակար հատկություններ ունի բանանը

4968
0

 Բանանի օպտիմալ ընդունման քանակը օրական 2 պտուղն  է։ Բանան կարելի է գտնել մրգի  խանութներում կամ սուպերմարկետներում ամբողջ տարվա ընթացքում , բայց այս հատապտուղը հատկապես պահանջարկ ունի ձմռանը, երբ թարմ մրգերի տեսականին այնքան էլ մեծ չէ: Այս մրգի  օգուտներն ու վնասակարությունները մեծ քննարկում են առաջացնում առողջ սննդակարգի կողմնակիցների շրջանում:

Ինչ-որ մեկը խորհուրդ է տալիս հրաժարվել դրանից, քանի որ այն քաղցր է և ենթադրաբար կարող է հրահրել քաշի ավելացում և խանգարել ածխաջրերի նյութափոխանակությանը:

Ընդ որում, ոմանք, ընդհակառակը, խորհուրդ են տալիս այն ամեն օր ուտել ՝ չվախենալով գիրանալուց։ Դրա մեջ ածխաջրերի ազդեցությունը համահարթեցվում է մի շարք օգտակար բաղադրիչներով:

Այսպիսով, ինչի համար  է  բանանը օգտակար, և ինչպե՞ս ու ու՞մ համար կարող է լինել  վնասակար: Այս մասին ասաց գաստրոէնտերոլոգ Նատալյա Գորդյենկոն:

Սրտի առողջությունը պահպանելու համար բանանը կարելի է վստահորեն ավելացնել սննդակարգում: Նա կալիումի և մագնեզիումի պարունակությամբ առաջատարներից է, որն անհրաժեշտ է սրտանոթային համակարգի սահուն գործողության համար: Բանանները նաև օգնում են մաշկը և նյարդային համակարգը երիտասարդացնել, քանի որ դրանք պարունակում են շատ բնական հակաօքսիդիչներ։

Դեղին հատապտուղն, ըստ էության, բարձր ածխաջրերի արտադրանք է որը օգնում է  մարզիկներին։

Միևնույն ժամանակ, դրա պարունակած ածխաջրերը պատշաճ կերպով կլանվում են մարմնի կողմից ՝ առանց հրահրելու բացասական հետևանքներ։  Բանանը ուժի մարզումից հետո կարող է լինել հիանալի աջակցություն մարզիկների համար: Բանանը  օգնում է  փակել  ստացված ածխաջրածնի պատուհանը, վերականգնել կորցրած էներգիան և օգտակար նյութեր, որոնք մարմինը կորցնում է քրտնարտադրության գործընթացում:

Բանանները պարունակում են բավականին մեծ քանակությամբ օսլա և շաքարախտով հիվանդներին հակացուցվում է դրա օգտագործումը։ Հակացուցված է  գրգռիչ աղիք համախտանիշ ունեցող հիվանդների համար:

Նաև բանանը ունի արյան մածուցիկության ավելացման հատկություն, հետևաբար արժե զգույշ լինել դրանց օգտագործմամբ `նրանց համար, ովքեր ունեն   երակների վարիկոզ լայնացում, և կա արյան աճի խտություն:

Դիաբետով հիվանդներին խորհուրդ չի տրվում ներառել այս հատապտուղը  իրենց սննդակարգ , քանի որ այն ունի բարձր գլիկեմիկ ինդեքս և կարող է հարուցել  բարեկեցության վատթարացում:

Վերը նշվեց որ բանանի օրական օպտիմալ օգտագործման քանակը 2 պտուղն է։  Դրանք  պետք է օգտագործել  1 ժամվա ինտերվալը մնացած սննդից առանձին։ Հակառակ դեպքում արդյունքը կարող է լինել  որովայնի ցավեր և փքացում:

Եվ ամենակարևորը `մի օգտագործեք բանան կաթնամթերքի հետ միասին։ Փաստն այն է, որ մրգերի օսլան և կենդանական սպիտակուցը վատ են համակցված միմյանց հետ, բարդացնում են մարսողության գործընթացը և կարող են առաջացնել   լուծ։

Թարգմանեց՝ Հասմիկ Չոբանյանը
Նյութի աղբյուր՝  med2.ru

ԹՈՂՆԵԼ ՊԱՏԱՍԽԱՆ

Խնդրում ենք մուտքագրել Ձեր մեկնաբանությունը
Խնդրում ենք մուտքագրել ձեր անունը այստեղ