Գլխավոր էջ Օրվա թեման 7 պատճառ բրինձ ուտելու համար

7 պատճառ բրինձ ուտելու համար

789
0

Բրնձի մշակովի տեսակների թիվը հասնում է 80.000-ի: Աշխարհում ամենաշատ օգտագործվող հատիկաբույսը պարզվում է, որ շատ էլ օգտակար հատկություններ ունի, որոնց մասին կպատմի MedMedia.am-ը:

  1. Բրնձի բաղադրության գերակշռող մասը կազմում են բարդ ածխաջրերը: Բրնձի այս հատկությունը հավասարակշռում է շաքարի և ճարպի սահմանափակումը սննդակարգում։
  2. Բրնձի մեջ պարունակվում են մարդու օրգանիզմում չսինթեզվող թվով 10 ամինաթթուներից ութը։ Այդ նյութերը խիստ անհրաժեշտ են նոր բջիջներ կառուցելու համար։
  3.  Բրինձը երբեմն նույնիսկ անվանում են «բուսական միս»։
  4. Բրնձի 100 գրամը պարունակում է 100 մգ կալիում, 97 մգ ֆոսֆոր, 26 մգ մագնիում, 84 մգ կալցիում։
  5. Բրինձը պարունակում է մարգանեց, երկաթ, պղինձ, սելեն և ցինկ:
  6. Բրինձը հարուստ է նաև B1, B2, B5, PP, B6, բիոտին, B9-19 մկգ, քոլին։
  7. Պարունակում է լեցիտին, գամմա-ամինաճարպային թթու, շաքարային նյութ։
Տաթև Առաքելյան

ԹՈՂՆԵԼ ՊԱՏԱՍԽԱՆ

Խնդրում ենք մուտքագրել Ձեր մեկնաբանությունը
Խնդրում ենք մուտքագրել ձեր անունը այստեղ